Det Goda Samtalet Om Ekonomi

Johan Sandwall berättar i Det Goda Samtalet ifrån http://www.dinlokaltidning.se/ med Robert Johansson om hur han kom underfund med hur pengar skapas och vad han har gjort under sitt liv för att försöka ändra på det.

Johan berättar om hur han var med och bildade miljöpartiet men lämnade dem när han märkte hur de inte ville ändra det ekonomiska systemet. Han är även medförfattare till böckerna Ekologisk Ekonomi, Pengar ett miljö och demokratiproblem (se bild till höger) samt Varför Ränta?.

I samtalet får lyssnaren ta del av Johans kunskap om det ekonomiska systemet som är baserat på hans bakgrund som f.d. bankdirektör, avdelningsdirektör, teknikchef, biolog, datakonsult, managementkonsult och ekonomichef. Han berättar hur ekonomin fungerar som ett pyramidspel och att fakta ignoreras utav politiker och journalister.

Johan delar även med sig av lösningar på problemen med det ekonomiska och tipsar om att t.ex. starta egna banker. Han berättar även att Riksbanken borde återgå till folket och vara underordnad politikerna. Staten skulle kunna låna pengar utav Riksbanken utan skuld vilket inte går idag.

Lyssna på samtalet (35min) här nedanför:

 

Direktlänk till samtalet på DinLokalTidning.se